Zaštita podataka

www.metzblue.com

Zaštita Vaših ličnih podataka nam je veoma važna. U nastavku Vas obaveštavamo u skladu sa članovima 12, 13, 14 i 21 Opšte uredbe o zaštiti podataka (DSGVO(OUZP)) o rukovanju Vašim ličnim podacima prilikom korišćenja našeg web sajta www.metz-ce.de i kod uspostavljanja, sprovođenja i raskida ugovora sa nama.Lični podaci su pojedinačni podaci o ličnim ili činjeničnim okolnostima određene fizičke osobe. To uključuje informacije kao što su ime, adresa, broj telefona i datum rođenja.

 

I. Odgovoran

Odgovoran u smislu osnovne regulative o zaštiti podataka je
Metz Consumer Electronics GmbH
Ohmstraße 55
90513 Zirndorf, Nemačka
E-mail: info@metz-ce.de
 

Kontakt detalji našeg službenika za zaštitu podataka:
Jürgen Schmidt
E-mail: datenschutz@metz-ce.de

 

II. Informativna upotreba web sajta

Naš web sajt možete posetiti bez davanja bilo kakvih osobnih podataka. Ako koristite naš web sajt samo u informativne svrhe, tj. ne registrujete se ili na drugi način prenesete bilo kakve informacije o sebi, tada ne obrađujemo nikakve lične podatke, sa izuzetkom podataka koje prenosi Vaš pregledač kako bi vam omogućili da posetite web sajt kao i informacije koje se u kontekstu kolačića koriste za statističku analizu upotrebe našeg web sajta.  

U svrhu pružanja tehničkog sadržaja web sajta, potrebno je da obradimo određene, Vaše automatski prenešene informacije, tako da Vaš preglednik može pregledati naš web sajt i da ga možete koristiti. Ove informacije se automatski prikupljaju svaki put kada pozovete našu internet stranicu i pohranjuju se u naše log datoteke poslužitelja. Ove informacije se odnose na kompjuterski sistem računara koji zove. Prikupljaju se sledeće informacije: host, IP adresa korisnika, eventualno i korisničko ime, datum i vreme pristupa.

Naš web sajt koristi Piwik (sada se zove Matomo, pogledajte matomo.org), uslugu za analizu web analitike koja je u skladu sa privatnošću podataka. To nam pruža mogućnost da prilagodimo web stranice i učinimo ih boljim za posetioce. Pivik koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računaru i koje omogućuju analizu korišćenja web sajta. Prikupljeni podaci (uključujući vreme, pozvanu stranicu, pretraživač koji se koristi, operativni sistem) čuvaju se u bazi podataka. Sve IP adrese su skraćene pre pohranjivanja (poslednji tuple je uklonjen). Mi znamo samo iz koje mreže je Vaš zahtev stigao, ali ne iz kojeg računara. Informacije koje kolačić generiše o upotrebi ovog web sajta (uključujući i anonimnu IP adresu) ostaju pod suverenitetom Metz Consumer Electronics GmbH. Metz Consumer Electronics GmbH koristi ove informacije za procenu korišćenja web sajta i za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na web sajtu. Povezivanje pohranjenih podataka s drugim izvorima podataka ili prenos na treće strane se ne vrši.

Dalje informacije o privatnosti u Piwik / Matomo naći ćete na matomo.org/privacy

Mi obrađujemo Vaše lične podatke za tehničko opremljanje našeg web sajta na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi ispunili ugovor ili izvršili predugovorne mere u skladu sa članom 6 stav 1 lit. b DS-GVO (OUZP), ukoliko Vi posećujete naš web sajt, da se informišete o našim proizvodima ili uslugama; i

• da bi zaštitili naše legitimne interese u skladu sa članom 6 stav 1 lit. f DS-GVO, kako bi Vam web sajt bio tehnički dostupan. Naš legitimni interes je da Vam pružimo atraktivan, tehnički funkcionalan i optimalan web sajt, kao i da preduzmemo mere da zaštitimo naš web sajt od sajber rizika i da sprečimo da naš web sajt prenosi sajber rizike na treće strane.

 

III. Aktivno korišćenje web sajta i zaključivanje ugovora

Pored čisto informativne upotrebe našeg web sajta, možete i aktivno koristiti naš web sajt, na primer, da naručite kataloge, pronađite prodavca u Vašoj blizini, prijavite se za naš bilten ili stupite s nama u kontakt. Pored gore navedene obrade Vaših ličnih podataka u čisto informativnoj upotrebi, mi tada obrađujemo i Vaše druge lične podatke, jer moramo obraditi Vašu narudžbu ili obraditi i odgovoriti na Vaš zahtev.

a. Upiti

Da bismo obradili Vaš upit, npr. preko kontaktnog obrasca ili naše e-mail adrese, obrađujemo lične podatke koje ste dali u ovom kontekstu. U svakom slučaju, ovo uključuje Vaše ime i e-mail adresu kako bi vam odgovorili, kao i druge informacije koje nam pošaljete kao deo Vaše poruke.

Mi obrađujemo Vaše lične podatke do bismo odgovorili na upite korisnika na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi zaštitili naše legitimne interese u skladu sa članom 6 stav 1 lit. f DS-GVO (OUZP); naš opravdani interes leži u korektnom odgovaranju na upite. 

b. Sklapanje ugovora

Ako naručite neku od naših usluga (npr. slanje kataloga) preko našeg web sajta, mi obrađujemo Vaše lične podatke kako bismo primili narudžbu, obradili je i pružili Vam naručene proizvode ili usluge. Pritom obrađujemo informacije iz odgovarajućih obrazaca za unos (obavezne informacije su označene sa *, sve ostale informacije su dobrovoljne):

• Pozdrav
• Prezime
• Broj ulice / kuće
• Poštanski broj
• Mesto
• E-mail adresa
• Broj telefona
• Ostale informacije koje nam dostavite porukom

Mi obrađujemo Vaše lične podatke za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• za ispunjenje ugovora ili za izvršavanje predugovornih mera u skladu sa članom 6 stav 1 lit. b DS-GVO (OUZP).

c. Bilten

Obrada podataka prilikom registracije za e-mail bilten

Ako se pretplatite na naš bilten, obrađujemo od Vas dostavljene podatke potrebne za ovu svrhu kako bismo vam poslali naš redovni e-mail bilten. 

Mi obrađujemo Vaše lične podatke za slanje našeg biltena na osnovu sledećih pravnih osnova:

• na osnovu Vašeg pristanka na obradu ličnih podataka u skladu sa članom 6 stav 1 lit. DS-GVO (OUZP).

 

IV. Upiti i sklapanje ugovora izvan web sajta

Ako podnesete zahtev za kontakt ili sklopite s nama ugovor, ali ne preko našeg web sajta, već putem drugih sredstava komunikacije (npr. e-mail, telefon, lično), mi ćemo, između ostalog, obraditi Vaše lične podatke koje nam dostavite u okviru zaključenja ugovora ili upita i koji su neophodni za zaključenje ugovora, pružanje naših proizvoda ili usluga ili za odgovaranje na Vaš zahtev.

a. Upiti

Da bismo Vaša pitanja, na primer, putem telefona, poštom ili na našu e-mail adresu, mogli obraditi i odgovoriti Vam, obrađujemo lične podatke koje ste dali u ovom kontekstu. U svakom slučaju, ovo uključuje Vaše ime i podatke o adresi, kao što su Vaša e-mail adresa, poštanska adresa ili broj faksa, kako bismo Vam odgovorili, kao i druge informacije koje nam pošaljete kao deo Vaše poruke.

Mi obrađujemo Vaše lične podatke kao odgovor na zahteve korisnika na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bismo zaštitili naše legitimne interese u skladu sa članom 6 stav 1 lit. f DS-GVO (OUZP); naš opravdani interes leži u korektnom odgovaranju na upite.

b. Sklapanje ugovora

Ukoliko naručite telefonski, e-mailom ili lično neki od naših plaćenih ili besplatnih proizvoda ili usluga, obrađujemo Vaše lične podatke kako bismo primili, obradili i pružili naručene proizvode ili usluge.

Mi obrađujemo Vaše lične podatke za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi ispunili ugovor ili izvršili predugovorne mere u skladu sa članom 6 stav 1 lit. b DS-GVO (OUZP).

c. Provera boniteta

Ako uplatimo avans, zadržavamo pravo, da nam se dostave informacije o kreditnoj sposobnosti na osnovu matematičkih i statističkih procedura iz sledeće kompanije kako bismo zaštitili svoje legitimne interese:  

Creditreform Nürnberg Aumüller KG, Theodorstrasse 11, 90489 Nürnberg, Nemačka 

U tu svrhu pružamo lične podatke potrebne za kreditnu proveru i koristimo primljene informacije o statističkoj verovatnoći neispunjavanja obaveza. Kreditni izveštaj može da sadrži vrednosti verovatnoće (bodovne vrednosti) koje se izračunavaju na osnovu naučno priznatih matematičko-statističkih metoda. Zaključeno je pomoću različitih karakteristika, kao što su prihod, podaci o adresi, zanimanje, bračni status i prethodna istorija plaćanja, o budućem riziku od neizvršenja obaveza klijenta. Rezultat se izražava u obliku vrednosti plaćanja (tzv. score). Tako dobijene informacije čine osnovu naše odluke o uspostavljanju, sprovođenju ili prestanku ugovornog odnosa. Izbor jednog od ponuđenih načina plaćanja ne zavisi od takvih informacija.  

Vaše lične podatke obrađujemo za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi zaštitili naše legitimne interese u skladu sa članom 6 stav 1 lit. f DS-GVO (OUZP). Naš legitimni interes leži u finansijskoj sigurnosti naše avansne uplate i u zaštiti od neplaćanja i sprečavanju prevare.

 

V. Obrada podataka tokom sprovođenja ugovora

Tokom sprovođenja ugovora, mi obrađujemo Vaše lične podatke na sledeći način:

a. Pružanje usluga

U meri potrebnoj za ispunjenje ugovora, obrađujemo Vaše lične podatke za pružanje usluga, npr. za kontaktiranje, isporuku robe, razjašnjavanje pitanja i pružanje usluge. 

Mi obrađujemo Vaše lične podatke za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi ispunili ugovor ili izvršili predugovorne mere u skladu sa članom 6 stav 1 lit. b DS-GMO (OUZP).

b. Plaćanje

Za plaćanje koristimo pružaoce platnih usluga i banke.

Vaše lične podatke obrađujemo za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi ispunili ugovor ili izvršili predugovorne mere u skladu sa članom 6 stav 1 lit. b DS-GVO (OUZP).

c. Usklađenost sa zakonskim propisima

Mi takođe obrađujemo Vaše lične podatke kako bismo ispunili druge zakonske obaveze koje imamo u vezi sa izvršenjem ugovora. To se posebno odnosi na poresko pravo, trgovačke i komercijalne rokove čuvanja. 

Vaše lične podatke obrađujemo za uspostavljanje, sprovođenje i raskid ugovora na osnovu sledećih pravnih osnova:

• da bi ispunili zakonsku obavezu na koju se obavezujemo u skladu sa članom 6 stav 1 lit. c DS-GVO (OUZP) u skladu sa trgovačkim, komercijalnim ili poreskim propisima.

d. Sprovođenje zakona

Pored toga, obrađujemo Vaše lične podatke kako bismo zastupali svoja prava i sproveli naše pravne zahteve. Mi takođe obrađujemo Vaše lične podatke kako bismo se branili u slučaju pravnih zahteva. I takođe, obrađujemo Vaše lične podatke ukoliko je potrebno za odbranu ili razjašnjavanje krivičnih dela.  

Obrađujemo Vaše lične podatke za sprovođenje zakona:

• da bi zaštitili naše legitimne interese u skladu sa članom 6 stav 1 lit. f DS-GVO (OUZP), ukoliko je potrebno za sprovođenje pravnih zahteva ili da se branimo u pravnim sporovima ili sprečimo ili razjasnimo krivična dela.

 

VI. Trajanje pohrane

1. Informativna upotreba web sajta

Za čisto informativno korišćenje našeg web sajta, čuvamo Vaše lične podatke na našim serverima za vreme trajanja Vaše posete na našem web sajtu. Nakon što napustite naš web sajt, Vaši lični podaci se odmah brišu. Međutim, datoteke dnevnika servera čuvamo 1 mesec.

Kolačiće koje smo instalirali obično se brišu nakon napuštanja našeg web sajta. Međutim, ovo se ne odnosi na kolačiće za prijavljivanje. Oni se čuvaju 24 sata. Ali ovo se ne odnosi na kolačiće koje je postavila Google Analitics alatka za web analitiku. Oni će biti sačuvani na Vašem uređaju do 2 godine. Kolačići koje je postavio Hotjar servis čuvaju se do 365 dana. Imate mogućnost da sami u bilo kom trenutku izbrišete instalirane kolačiće.

 

2. Aktivna upotreba web sajta, upiti i sklapanje ugovora

U slučaju aktivnog korišćenje našeg web sajta, kao i u kod upita i zaključenog ugovora izvan web sajta, prvo ćemo pohraniti Vaše lične podatke za vreme trajanja Vašeg zahteva. Ako dođe do poslovnog odnosa i / ili ugovora, čuvamo Vaše lične podatke za vreme trajanja našeg poslovnog odnosa ili za vreme trajanja ugovora. Ovo uključuje i pokretanje ugovora (predugovorni pravni odnos) i sklapanje ugovora.

Pored toga, čuvamo Vaše lične podatke do zastarenja pravnih zahteva koji proizilaze iz odnosa sa Vama, ukoliko potrebno, kao dokaz. Period zastare je obično između 12 i 36 meseci, ali može biti i do 30 godina.

Stupanjem roka zastarelosti, brišemo Vaše lične podatke, osim ako ne postoji zakonska obaveza čuvanja, na primer, iz Trgovačkog zakonika (§§ 238, 257 stav 4 HGB) ili iz Poreskog zakonika (§ 147 stav 3, 4 AO). Ovi zahtevi za skladištenje mogu biti dve do deset godina.

 

VII. Kategorije primaoca

U početku, samo naši zaposleni će biti upoznati sa Vašim ličnim podacima, pod uslovom da im je poverena transakcija. Pored toga, mi delimo Vaše lične podatke, u meri u kojoj je to dozvoljeno ili zahtevano zakonom, sa drugim primaocima koji nam pružaju usluge u vezi sa našim web sajtom ili zaključivanjem ugovora. Ograničavamo prenos Vaših ličnih podataka na ono što je neophodno, posebno u cilju obrade Vaše narudžbe. Ponekad naši pružaoci usluga primaju Vaše lične podatke za obradu ugovora i tada su strogo vezani našim uputstvima prilikom rukovanja Vašim ličnim podacima.

Kategorije primalaca Vaših ličnih podataka:

• pružaoci platnih usluga i banke u obradi plaćanja,

• dobavljači IT usluga za administraciju i hosting našeg web sajta ili odgovornih za rad naših aplikacija,

• pravni savetnik kod sprovođenja naših zahteva.

 

VIII. Prenos u treće zemlje

Kao deo korišćenja Google alata, prebacit ćemo Vašu skraćenu IP adresu u SAD. Prenos podataka je zasnovan na Provedbenoj odluci Komisije (EU) 2016/1250 od 12. jula 2016. prema Direktivi 95/46 / EC Evropskog parlamenta i Veća o adekvatnosti zaštite koju pruža EU-SAD štit o privatnosti.

Pored toga, mi ne prenosimo Vaše lične podatke u zemlje izvan EU ili EEA ili u međunarodne organizacije.

 

IX.Vaša prava kao ugrožena osoba

Kao ugrožena osoba, imate pravo na sledeće pravne postupke, koje možete sprovesti protiv nas: 

Pravo na informacije: Imate pravo u bilo kom trenutku u okviru člana 15 DS-GVO (OUZP) da od nas tražite potvrdu da li obrađujemo Vaše lične podatke. Ako je to slučaj, imate pravo na osnovu člana 15 DS-GVO (OUZP) da dobijete informacije o takvim ličnim podacima, kao i određene druge informacije (npr. svrha obrade, kategorija ličnih podataka, kategorija primalaca, planirani period zadržavanja, Vaša prava, poreklo podataka, upotreba automatizovanog odlučivanja i, u slučaju prenosa u treće zemlje, odgovarajuće garancije) i kopiju Vaših podataka. 

Pravo na ispravku: imate pravo da zahtevate od nas u skladu sa članom 16 DS-GVO (OUZP) da ispravimo lične podatke koji se čuvaju o vama, ako su oni netačni ili pogrešni.

Pravo na otkazivanje: imate pravo, pod uslovima iz člana 17. DS-GVO (OUZP), da zahtevate da bez odlaganja izbrišemo Vaše lične podatke. Pravo na brisanje ne postoji ako je potrebna obrada ličnih podataka za:

 

• ostvarivanje slobode izražavanja i informisanja,

• ispunjenje zakonske obaveze kojoj smo podložni (npr. zakonska obaveza zadržavanja),

• ispunjenje, izvršenje ili odbranu pravnih potraživanja. 

 

Pravo na ograničenje obrade: imate pravo, pod uslovima iz člana 18. DS-GVO, da zahtevate da ograničimo obradu Vaših ličnih podataka.

Pravo na prenosivost podataka: imate pravo, pod uslovima iz člana 20. DS-GVO (OUZP), da zahtevate da Vam dostavimo Vaše lične podatke koje ste nam Vi dostavili, u strukturiranom, uobičajenom i mašinski čitljivom formatu.

Povlačenje: imate pravo da opozovete Vašu saglasnost za obradu ličnih podataka u bilo koje vreme, za ubuduće.

Pravo na prigovor: imate pravo, pod uslovima iz člana 21. DS-GVO (OUZP), da se protivite obradi Vaših ličnih podataka, tako da moramo zaustaviti obradu Vaših ličnih podataka. Pravo na prigovor postoji samo u granicama predviđenim u članu 21 DS-GVO (OUZP). Osim toga, naši interesi mogu onemogućiti prekid obrade, tako da nam je dozvoljeno, uprkos Vašem protivljenju, da dalje obrađujemo Vaše lične podatke.

Pravo na žalbu nadzornom organu: imate pravo da podnesete žalbu nadzornom organu, posebno u državi članici Vašeg boravka, radnom mestu ili mestu navodnog kršenja, pod uslovima iz člana 77 DS-GVO (OUZP), ako smatrate da obrada Vaših ličnih podataka nije u skladu sa DS-GVO (OUZP). Pravo na žalbu ne dovodi u pitanje nikakav drugi administrativni ili pravni lek.

 

Nadzorni organ odgovoran za nas je:
Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)
Promenade 27
91522 Ansbach, Nemačka
Telefon: 0981 531300
Faks: 0981 53981300
Email: poststelle@lda.bayern.de 

Međutim, preporučujemo da uvek podnesete žalbu našem službeniku za zaštitu podataka.

Vaše zahtevi za ostvarivanje Vaših prava, ako je moguće, uputite pismeno na gore navedenu adresu ili direktno našem službeniku za zaštitu podataka.

 

X. Obim Vaših obaveza pružanja podataka

U principu, niste dužni da nam dostavite Vaše lične podatke. Međutim, ako to ne učinite, nećete moći koristiti naš web sajt, nećemo moći odgovoriti na Vaše upite ili sklopiti bilo kakav ugovor s vama. Lični podaci, koje apsolutno trebamo za gore navedene svrhe obrade, označeni su sa *. Ostale informacije su dobrovoljne i ne moraju biti ispunjene.

 

XI. Automatizovano odlučivanje / profilisanje

Mi ne koristimo automatsko donošenje odluka ili profilisanje (automatska analiza Vaših ličnih okolnosti).

 

XII. Linkovi na druge web sajtove

Ova politika privatnosti se odnosi isključivo na naš web sajt. Mi nismo odgovorni za sadržaj eksternih internet stranica. Ovo se posebno odnosi na linkove na našem web sajtu na druge web sajtove, na čiji sadržaj nemamo utecaja.

Ako se povežete na drugi web sajt, preporučujemo Vam da se upoznate sa pravilima o privatnosti tog web sajta.

 

Informacije o Vašem pravu na prigovor Član 21 DS-GVO (OUZP)

U svakom trenutku imate pravo da podnesete prigovor protiv obrade Vaših podataka, koji prema članu 6. stav 1 f DS-GVO (OUZP) (obrada podataka zasnovana na balansu interesa) ili članu 6. stav 1 e DS-GVO (OUZP) (obrada podataka u javnom interesu) ukoliko za to postoji razlog, i rezultat je Vaše konkretne situacije.

U slučaju protivljenja, više nećemo obrađivati Vaše lične podatke, osim ako možemo pružiti uverljive legitimne osnove za obradu koje nadmašuju Vaše interese, prava i slobode ili je obrada u svrhu dokazivanja, izvršenja ili odbrane pravnih zahteva.

 

Prigovor se može napraviti neformalno na
Metz Consumer Electronics GmbH
Datenschutz
Ohmstraße 55
90513 Zirndorf, Nemačka
datenschutz@metz-ce.de